Priaznivci cykloturistiky sa počas víkendu stretnú v Slanských vrchoch

15.06.2010 Celý región

Vranov nad Topľou 15. júna (TASR) - Cyklotúra v Slanských vrchoch je názov netradičného turistického podujatia, ktoré počas nadchádzajúceho víkendu prevedie nadšencov cyklistiky po trasách východoslovenského pohoria a po ...
Organizátori si pre účastníkov športovej akcie pripravili trať dlhú 30 kilometrov s celkovým prevýšením 300 metrov.
"Nejde o tradičné podujatie, no máme ambíciu, aby sa ním do budúcna stalo, " uviedol pre TASR jeden z jeho organizátorov, Pavol Kaňuch zo Združenia Slanské vrchy - východ. Ako dodal, hlavným cieľom víkendovej akcie je priblížiť širokej verejnosti potenciál Slánskych vrchov v oblasti pohodlnej či mäkkej cyklistiky, ktorá čaká na svoje objavenie. "Nejde o žiadny extrém, takže úseky sú prispôsobené rekreačným cyklistom, ako aj rodinám s deťmi. Ide o kombináciu lesných a asfaltových ciest, " poznamenal Kaňuch.
Pelotón odštartuje niekoľko desiatok kilometrovú trasu spred budovy Obvodného úradu vo Vranove nad Topľou v sobotu 19. júna o 9.00 h. "Postupne sa pôjde obcami Vechec, Juskova Voľa, Zámutov, Rudľov a následne sa po štátnej ceste dostaneme do Soli, kde je pripravené občerstvenie, " priblížil Kaňuch. Z nej sa potom účastníci cyklotúry dostanú do cieľa svojej cesty, ktorým je opätovne mesto Vranov, cez Jastrabie nad Topľou, Komárany a Nižný Kručov.
V jednotlivých obciach privítajú cykloturistov ich starostovia, ktorí im odovzdajú suveníry a niekoľko spomienkových predmetov.
 

Vyberte región